Pakowanie wymaga kartonów, a pakowanie kuchni - kartonów szczególnie trwałych i mocnych

Przeprowadzamy kuchnię? Challenge accepted! Zrobiliśmy już solidne porządki i pozbyliśmy się wszystkich niepotrzebnych sprzętów oraz nadmiaru produktów spożywczych. Zaliczyliśmy dobry uczynek wspierając organizację dobroczynną oraz wzbogaciliśmy się o parę złotych na garażowej wyprzedaży (informacje na ten temat znajdziecie TUTAJ). Czas zainwestować te pieniądze w solidne pudła, taśmy, flamaster… Zabieramy się do pakowania!

Pakowanie pod kontrolą

Na około 14 dni przed planowaną przeprowadzką można zacząć pakować kuchnię. Oczywiście powinniśmy zostawić sobie do dyspozycji najpotrzebniejsze rzeczy! Podczas pakowania zdecydowanie przyda się nam czajnik, kubek i kawa, dużo kawy… Z pewnością będziemy również potrzebowali cos przekąsić – powinniśmy więc mieć w czym przygotować posiłek i na czym go zjeść. W bezpieczne miejsce odstawmy więc po jednym kubku dla każdego domownika, po 1-2 talerzach, komplecie sztućców oraz 2-3 garnki, patelnię i czajnik.

Materiały niezbędne do pakowania

Przygotowanie do przeprowadzki to przede wszystkim zgromadzenie najpotrzebniejszych rzeczy - takich jak pudła, taśmy klejące i nożyczkiJeśli wydaje nam się, że teraz już z górki – no cóż, mylimy się! Teraz czas zaopatrzyć się w materiały, które są niezbędne do spakowania naszego kuchennego dobytku. O ile ubrania po prostu możemy wrzucić do walizek lub jakichkolwiek pudeł, o tyle w kuchni konieczne jest solidniejsze przygotowanie do pakowania. Jeśli użyjemy byle jakich pudeł – mogą się one po prostu rozpaść pod ciężarem naczyń, a straty będą… ogromne!

Co przygotować?

Pakowanie – najważniejsze zasady

Wszystkie materiały przygotowane? Możemy zacząć pakowanie. O czym należy pamiętać?

Kartony powinny być dokładnie oznakowane, również z określeniem góry i dołu pudła

Dodaj komentarz