Patelnia to jeden z elementów większości zestawów naczyń do gotowania

Tak, wiem. Smażone jest niezdrowe i lepiej piec lub dusić, albo gotować! Nie dajmy się jednak zwariować i raz na jakiś czas… po prostu coś sobie usmażmy! Jeśli zaś nasza patelnia jest patelnią z prawdziwego (i najnowszego!) zdarzenia – bezpiecznie i bez wyrzutów sumienia usmażymy sobie na niej absolutnie wszystko, na absurdalnie wręcz niewielkiej ilości tłuszczu. Szukacie smażonych inspiracji na zimne i ponure jesienne wieczory? Oto one!

Dobra patelnia to patelnia wykonana z nierdzewnej stali i z powłoką zapobiegającą przywieraniu potrawPo pierwsze: patelnia

Patelnia wchodzi w skład większości zestawów naczyń do gotowania. Warto się jej dokładnie i krytycznie przyjrzeć, bo będzie jednym z najbardziej eksploatowanych elementów. Do tego eksploatacja będzie różnorodna, bo gdzie jak nie na patelni właśnie przygotujemy słodkie naleśniki i racuchy, placki ziemniaczane, kotlety różnego rodzaju, jajka sadzone, jajecznicę, kiełbasę… Dobra patelnia to patelnia ze stali nierdzewnej, z powłoką zapobiegającą przywieraniu potraw, odpowiednio wyważona i wyprofilowana, z długim uchwytem nie przewodzącym ciepła oraz funkcjonalnym wskaźnikiem temperatury Thermo-Spot. Patelnia powinna być dobrana do technologii urządzenia do gotowania, którym dysponujemy (płyta indukcyjna lub kuchenka gazowa).

Smażymy!

Patelnia to naczynie, na którym przygotujemy wiele potraw o absolutnie różnych smakachPatelnia gotowa? No to smażymy! Poniżej znajdziecie kilka pysznych propozycji, które świetnie sprawdzą się w roli doskonałych śniadań, lekkich obiadów, sycących kolacji lub po prostu imprezowych przekąsek.

Dodaj komentarz