Kanapki? Na zdrowie!

Kanapki świetnie sprawdzają się w roli przekąsek - zarówno dla domowników, jak i podczas przyjęć różnego rodzaju

Kanapki to jedno z najczęściej serwowanych w ramach śniadań i kolacji posiłków. Nuda? Niekoniecznie! Wystarczy do tradycyjnej kanapki podejść z nieco większą niż zazwyczaj fantazją i zaangażowaniem, by odczarować jej pospolitość i przewidywalność. Oto kilka smacznych propozycji, które być może zainspirują Was do przygotowania kanapek o jakich nie śniło się… filozofom! Uwaga: uprasza się o nie ślinienie monitorów! 

Kanapka na bogato! Jest w niej wszystko, czego nie użylibyśmy do tradycyjnych kanapek: gruby kawał mięsa (najlepiej grillowanego, a w wersji wegetariańskiej można użyć np. tofu), papryka i oliwki. Wygląda pysznie!

Kanapki nie muszą być tylko dwoma kromkami chleba przełożonymi plastrem sera i/lub szynki - to jeden z przykładów

A gdyby tak zamiast mięsa lub szynki włożyć do bułki… rybę? To doskonała propozycja dla osób chcących lżejszej, ale bogatej w wartości odżywcze przekąski.

Kanapki z rybą? Czemu nie?! Będzie zdrowo i wyraziście

A gdyby tak oryginalne było pieczywo, a nie to co w nim? Doskonałym przykładem takiej wyjątkowej kanapki będzie ta, wykonana z bułki z dodatkiem szpinaku i wypełniona po brzegi świeżymi warzywami.

Oryginalna kanapka może być kanapką wykonaną z wyjątkowego pieczywa. Co powiecie na szpinak?

Kolejna propozycja dla jaroszy oraz miłośników lekkich kanapek, bez mięsnych i rybnych dodatków. Tutaj w roli głównej obsadzono… grillowaną cukinię! Przyznajcie, że to oryginalny i kuszący pomysł!

Grillowana cukinia w kanapce? Czemu nie?!

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *